Porter, J.R.-De bronnen van het geloof

Artikelnummer: 9789059950016
Artikel 628 van 888
€ 10,00
Voorraad 1 stuk

De bronnen van het geloof van J.R. Porter is een geïllustreerde gids voor de Bijbel, met de belangrijkste personen, gebeurtenissen en thema's van de Bijbel. 
De Bijbel ligt aan de basis van twee van de grootste wereldreligies, het jodendom en het christendom, en heeft een enorme invloed gehad op de westerse cultuur. Nog steeds is de Bijbel een belangrijke spirituele gids, vol menselijke dramatiek, die naar voren komt in de vele prachtige verhalen. Generaties lang verschafte de Bijbel inspiratie aan kunstenaars, troost aan wie in moeite verkeerden en speelde hij een centrale rol bij de bezinning op de grote levensvragen.
De bronnen van het geloof presenteert de belangrijkste bijbelse bronnen met uitgebreide en aantrekkelijke beschrijvingen van de mooiste en bekendste verhalen uit de Bijbel, plaatsen, personages en gebeurtenissen - van de Hof van Eden en de lijdende Job tot het laatste Avondmaal en het boek Openbaring. Bovendien behandelt het gedetailleerd het leven van Jezus en de geschiedenis van de vroeg-christelijke kerk.
Zoals eerder verschenen boeken van Porter springt ook deze uitgave er uit door de kleurrijke afbeeldingen en kaarten. Als autoriteit op dit gebied schrijft de auteur vooral over de betekenis en context van de bijbelse verhalen. Een uitgebreide inleiding geeft een overzicht van de laatste stand van wetenschap over het ontstaan van de Bijbel, alsmede van de invloed van de Bijbel door de geschiedenis heen. Het boek bevat van elk bijbelboek een korte samenvatting, een index van bijbelse termen en een behulpzame bibliografie.
J.R. Porter is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Exeter en was tevens verbonden aan het Oriel College in Oxford. 

Schrijver
J.R. Porter

Titel
De bronnen van het geloof-Geïllustreerde gids voor de Bijbel

Uitgever
Kok

Plaats van uitgave
Kampen

Jaar van uitgave
2003

Aantal pagina's
421 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, met stofomslag, naamsticker voorin, in goede staat.

ISBN of EAN
9789059950016

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel