Renes-Boldingh, M.A.M.-Adat

Artikel 254 van 448
€ 7,50
Voorraad 1 stuk

Adat, een verhaal van M.A.M. Renes-Bolding, niet over Hollanders in Indië, maar uit het echte Indische leven gegrepen. 
Het verplaatst ons onder de Batakse bevolking, waarvan een deel christelijk, maar een ander deel nog heidens is. Iskander is een jonge Bataksche miniatuur-planter en Ria een christenmeisje, die liefde voor elkaar koesteren en daarin door de vader van Ria, die christen is, geweldig worden tegengewerkt. Ria's vader houdt vast aan de adat en weigert zijn dochter af te staan.
Maar dan besluiten de twee, die elkaar lief hebben, om toch te huwen en ze krijgen een huwelijk, dat onder de Batakkers wordt aangeduid met de „hertensprong". Ria verlaat haar ouderlijk huis in alle stilte en Iskander wordt Ria's man in een huwelijk uit liefdesnood!
Iskander is dapper en ijverig. Ria begint zich eenzaam te voelen. Zij mist haar God zo dikwijls. Dan breekt de bandjir los; een geweldige storm met watervloed en de rijstoogst wordt vernield en Ria met haar kindje verkeert in grote nood. Dat maakt dat er een nieuw begin moet worden gemaakt, dat dan dubbel nieuw zal zijn! (De Waarheidsvriend, 1 september 1936)

Schrijver
M.A.M. Renes-Boldingh

Titel
Adat

Uitgever
G.F. Callenbach N.V.

Plaats van uitgave
Nijkerk

Jaar van uitgave
z.j.

Aantal pagina's
238 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, naam voorin, in goede staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel