Koolschijn, Gerard-Plato's oplossing voor de planeet

Artikelnummer: 9789028280212
Vorige Artikel 54 van 315 Volgende
€ 10,00
Voorraad 1 stuk

Plato's oplossing voor de planeet, samengesteld en vertaald door Gerard Koolschijn, biedt een korte en krachtige selectie uit Plato's psychologische en politieke werk.
Sinds een botte zakenman is verkozen om het machtigste land op de aardbol te leiden, dreigen kortzichtigheid en onwetendheid, brutaliteit en bluf opnieuw het lot van de op hol geslagen mensheid te bepalen.
Atoomwetenschappers hebben hun Doomsday Clock vooruitgezet tot 2½ voor 12. Vernietiging van de planeet lijkt dichterbij dan ooit. Hoog tijd nog eens een blik te werpen op de oudste utopie door een mens in wanhoop geschreven.
Plato zag het gevaar van ongeremde menselijke begeerte. Democratie kon die niet beteugelen, dacht hij. Weigerend tot cynisme te vervallen zocht hij een verklaring en een oplossing in een met vuur verkondigde psychologische en politieke theorie, waarin afkeer van de consumptiemaatschappij en het verschil tussen welvaart en welzijn centraal stonden.
Omdat vertwijfeling zijn politieke voorstellen uiterst radicaal maakte begreep hij dat de verwezenlijking ervan even onwaarschijnlijk was als de kans dat de mensheid zou aanvaarden dat genetische manipulatie van de eigen soort de enige uitweg bood.

Schrijver
Gerard Koolschijn (samenstelling en vertaling)

Titel
Plato's oplossing voor de planeet

Uitgever
Uitgeverij Van Oorschot

Plaats van uitgave
Amsterdam

Jaar van uitgave
2017

Aantal pagina's
208 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, in goede staat.

ISBN of EAN
9789028280212

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel