Belzen, J. van-Dag en nacht in Zijn tempel

Artikelnummer: 9789055511624
Artikel 19 van 503
€ 10,00
Voorraad 1 stuk

Dag en nacht in Zijn tempel, leven en werk van ds. A. Makkenze (1854-1921), predikant van de Gereformeerde Gemeenten, door (ds.) J. van Belzen. 
Andries Makkenze werd in Dirksland geboren: in een gezin dat weliswaar behoorde tot de Nederlandse Hervormde Kerk, maar waar voor God en Zijn dienst nauwelijks plaats was. Hij had op jeugdige leeftijd reeds indrukken van dood en eeuwigheid, en kende ook een lust tot het predikambt. Om zijn armoedig bestaan -hij was boerenknecht- te verbeteren vertrok hij naar de Haarlemmermeer, waar de Heere hem steeds meer licht gaf over zijn roeping tot hem ambt van dienaar des Woords.
Na enig omzwerven - als Godsdienstonderwijzer en Evangelist, in IJsselstein en Alkmaar- werd Andries Makkenze op 9 februari 1889 bevestigd als predikant van de Gereformeerde Gemeente onder het Kruis in Enkhuizen. Hierna diende hij de Gereformeerde Gemeente onder het Kruis in Dirksland, en de Gereformeerde Gemeenten van Meliskerke, Tholen, Bruinisse, Ridderkerk en Nieuw-Beijerland. Daarnaast preekte hij in vele vacante gemeenten, waarvoor in die dagen vermoeiende reizen gemaakt moesten worden; treinreizen van een dag waren geen uitzondering.
In deze levensbeschrijving schetst de auteur een boeiend beeld van het kerkelijk leven aan het eind van de 19e en aan het begin van de 20e eeuw.
In dit boek vindt u - naast zijn levensbeschrijving - ook enkele gedichten en twee preken van ds. Makkenze.
- De Heere, het Steunsel voor Zijn hulpbehoevend volk-2 Samuël 22:19b
- Christus weggeleid-Johannes 19:16-17

Schrijver
J. van Belzen

Titel
Dag en nacht in Zijn tempel-Leven en werk van ds. A. Makkenze

Uitgever
Gebr. Koster

Plaats van uitgave
Barneveld

Jaar van uitgave
2000

Aantal pagina's
346 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, in goede staat.

ISBN of EAN
9789055511624

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel