Verdouw, N.-Breng Mijn dochter van verre (nieuw)

Artikelnummer: 9789461152633
Artikel 18 van 20
€ 17,95 (inclusief btw)

Breng Mijn dochter van verre van N. Verdouw vertelt het verhaal hoe Hongaarse verpleegster Anna Wolalik (1920–1991) geleid werd van het front in Rusland naar de Stationskerk te Gouda.
Toen Hongarije door Hitler verplicht werd tijdens de Tweede Wereldoorlog mee te vechten tegen de Russen, werd de Hongaarse verpleegster Anna Wolalik met haar collega’s ingeschakeld om gewonde frontsoldaten te verzorgen.
Bij Stalingrad kwam de Duitse opmars tot stilstand. De legers trokken zich terug en Anna kwam in het gebombardeerde Hamburg terecht. Daar leerde ze Jo Reijerkerk kennen.
Het jonge stel trouwde en maakte plannen om in Gouda te gaan wonen. Maar … Anna werd in Brussel gevangen gezet en kreeg te horen dat ze naar Hongarije moest terugkeren. Hoe kwam ze uit de gevangenis en tóch bij Jo in Gouda terecht?
En hoe was het mogelijk dat de roomse Anna – die bijna geen Nederlands sprak –
lid werd van de Gereformeerde Gemeente? In dit boek wordt het op eenvoudige wijze verteld. Zoals Ruth mocht ze zelfs de meerdere Boaz leren kennen, en onder de bediening van dominee Mallan nam ze voor het eerst deel aan het Heilig Avondmaal.

Schrijver
N. Verdouw

Titel
Breng Mijn dochter van verre

Uitgever
De Ramshoorn

Plaats van uitgave
Goes

Jaar van uitgave
2023 (tweede druk)

Aantal pagina's
94 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9789461152633

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel