Aalders, Dr. W.-De hemel is rood

Artikel 1 van 140
€ 7,50
Het artikel is uitverkocht.

De hemel is rood, door de bekende orthodox-hervormde theoloog dr. W. Aalders (1909-2005), over de boze heerschappijen, machten en krachten die de mensheid in deze tijd bedreigen.
Natuurwetenschap en techniek, die ervoor gezorgd hebben dat de mens niet alleen de verbondenheid met de schepping verloren is, maar ook de vreugde van de persoonlijk scheppende arbeid.
Verder het ontstaan van de massa, een geestloze horde die niet meer gevormd is door de oorspronkelijke levensverbanden van gezin, dorp, land en volk. De massa is volgens Aalders door de moderne techniek in het leven geroepen.
Als derde wijst Aalders op de totalitaire staat. Juist de ontwortelde en vereenzaamde massamens is volgens Aalders vatbaar voor deze totalitaire ontwikkeling.
Aalders komt ook met antwoorden. Neem afstand van de messiaanse pretenties van de natuurwetenschap en de techniek. Verder moet de christelijke gemeente de technische vooruitgang toetsen aan geloof, hoop en liefde in plaats van aan genot, weelde en verzadiging van verlangens. Ten slotte gaat het om een accentuering van het geestelijke leven en de wetenschap dat Jezus macht heeft en heerst over de wereldgeschiedenis.
Aalders: „Wanneer de hemel boven ons steeds donkerder wordt, is elke poging om te laten zien dat de hemel in het oosten boven Bethlehem en Jeruzalem rood gekleurd is, verantwoord.” (Ir. H. Ottema tijdens een lezing over dit boek in 2019)

Schrijver
Dr. W. Aalders

Titel
De hemel is rood

Uitgever
J.N. Voorhoeve

Plaats van uitgave
Den Haag

Jaar van uitgave
1961

Aantal pagina's
108 blz.

Bijzonderheden
Gebonden, in goede staat.

ISBN of EAN
n.v.t.

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel