Baaij, Dr. Pieter K.-Israël en de volken

Artikelnummer: 9789058294159
Artikel 42 van 947
€ 8,50
Voorraad 1 stuk

Israël en de volken, exegetische studie, woordexegese met toelichting en vertaling, van Romeinen 9-11 door dr. Pieter K. Baaij. 
Algemeen wordt beweerd dat Paulus' brief aan de Romeinen een moeilijke tekst is. Over bepaalde gedeelten is men het zo oneens dat er bijna evenveel meningen als uitleggers zijn.
Dr. P.K. Baaij ontdekte dat Paulus zijn brieven concipieerde in het Bijbels-Hebreeuws en daarna met grote zorg herconstrueerde in het Grieks. De brief aan zijn volksgenoten in Rome schrijft Paulus met het doel ook aan hen het Evangelie van de God van Abraham te brengen.
Deze studie is niet zozeer een commentaar op dit deel van de brief aan de Romeinen, maar eerder een woordexegese met toelichting en vertaling. Baaij reikt de bijbellezer zo verfijnde instrumenten aan om tot een duidelijk inzicht te komen in wat Paulus zegt en bedoelt. Wanneer wij dit spoor volgen, zullen wij op een betekenis stuiten die sterk afwijkt van wat in de gangbare commentaren te vinden is. Deze proberen Paulus immers te begrijpen vanuit het Hellenistisch Grieks en niet vanuit het Hebreeuws. Daarom is deze studie van Romeinen 9-11 een unieke poging om de boodschap van de Jood Paulus opnieuw te verstaan. 

Schrijver
Dr. Pieter K. Baai

Titel
Israël en de volken-Exegetische studie van Romeinen 9-11

Uitgever
Groen

Plaats van uitgave
Heerenveen

Jaar van uitgave
2003

Aantal pagina's
345 blz.

Bijzonderheden
Paperback, paar minieme gebruikerssporen, overigens in goede staat.

ISBN of EAN
9789058294159

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel