Kohlbrugge, Dr. H.F.-De Heidelbergse Catechismus (nieuw)

Artikelnummer: 9781291828436
Vorige Artikel 29 van 127 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)

De Heidelbergse Catechismus, prekenserie van Dr. H.F. Kohlbrugge.
Dr. H.F. Kohlbrugge 1803-1875, had grote achting voor de Catechismus. Hij stelde in 1846 een overzicht op van de hele Catechismus in vragen en antwoorden, de zogenaamde Leer des Heils. Een groot aantal preken uit de Catechismus heeft dr. Kohlbrugge nagelaten, waarvan de meeste in het Nederlands vertaald zijn.
Ze zijn vol van geestelijke lering, diepgaande kennis van de Heilige Schrift, levende bevinding, die door de Heilige Geest gewerkt werd. Door zware kruiswegen geoefend, geven zijn preken troostvolle leringen vanuit de School van Jezus.
"Hoezeer deze man Gods onze Heidelbergse Catechismus achtte en liefhad is algemeen bekend. Ds Künzli deelde ons ‘s Zondags na het verscheiden van Dr. Kohlbrugge de woorden mee die deze nog op zijn sterfbed sprak: 'De Heidelberger! De eenvoudige Heidelberger! Houdt daaraan vast, mijn kinderen! Uit uzelf kunt ge geen enkele waarheid verstaan, maar deze Catechismus bevat alles, zoals ik het u heb onderwezen.'"

Schrijver
Dr. H.F. Kohlbrugge

Titel
De Heidelbergse Catechismus-Prekenserie

Uitgever
De Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2014

Aantal pagina's
661 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781291828436

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.