Brainerd, David-Zijn bekering en het zendingswerk onder de Indianen (nieuw)

Artikelnummer: 9781291006087
Artikel 6 van 126
€ 16,50 (inclusief btw)

David Brainerd, Zijn bekering en het zendingswerk onder de Indianen, dit dagboek van David Brainerd werd een bron van inspiratie en bemoediging van veel christenen en missionarissen.
David Brainerd (1718/1747) was een Amerikaanse zendeling bij de Indianen, die een bijzonder vruchtbare bediening had bij de Delaware Indianen van New Jersey. Hij heeft zelf zijn bekering en zijn zendingswerk beschreven.
Tijdens zijn korte leven werd hij geplaagd door veel problemen en ziekte. De teleurstelling bij andere Indianenstammen bezorgde hem veel verdriet. Maar de verdenking van zijn eigen geloofsgenoten was voor hem een kruis wat niet minder zwaar woog.
David had een brandend verlangen naar de uitbreiding van Christus' koninkrijk op aarde. Te midden van alle tegenwerking werd hij ten volle verzekerd dat de uitbreiding van het Evangelie van Christus over de hele wereld pas zou aanbreken na de bekering van het Joodse volk.
Op 29 jarige leeftijd werd hij rijp gemaakt voor de hemel.
In dit boek is ook de rouwpreek die Jonathan Edwards hield opgenomen. Deze rouwpreek met zeldzaam rijke inhoud handelt over 2 Corinthe 5:8: 'Maar wij hebben goede moed, en hebben meer behagen om uit het lichaam uit te wonen en bij de Heere in te wonen'. 
Verder zijn zeven brieven van David Brainerd als bijlage toegevoegd. 

Schrijver
David Brainerd

Titel
De bekering en het zendingswerk onder de Indianen

Uitgever
Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2012

Aantal pagina's
303 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781291006087

© 2010 - 2024 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel