Bultema, Ds. H. (e.a.)-Het chiliasme in het licht van Schrift en historie (nieuw)

Artikelnummer: 9781291832310
Vorige Artikel 8 van 127 Volgende
€ 8,50 (inclusief btw)

Ds. H. Bultema beschrijft in Het Chiliasme in het Licht van de Schrift en Historie de verwachting van een heerlijke Kerkstaat door een aantal oude kerkvaders, gebaseerd op Openbaring 20 e.d.
Na de omwenteling in de tijd van Constantijn de Grote, in de 4e eeuw, begonnen de theologen de mening te verkondigen, dat Openbaring 20 voor het merendeel al vervuld was. Die visie wordt weerlegd door een aantal Theologen uit de nadere Reformatie die de heerlijke Staat van Christus' kerk met de bekering van Israël/het Jodendom beschrijven. Ook wordt stilgestaan bij de toekomstvisie van Daniel en Paulus ten opzichte van de opstanding der Rechtvaardigen. Met het onuitsprekelijk geluk en voorrecht van de Rechtvaardigen die het heerlijk lichaam van Christus gelijkvormig worden, besluit deze studie. Kom Heere Jezus, ja kom haastig! De voorpagina toont Jeruzalem zoals het er nu uitziet. Hiervoor geldt de belofte: Ik zeg u, dat gij Mij niet zult zien totdat de tijd zal gekomen zijn, als gij zult zeggen: Gezegend is Hij, Die komt in de Naam des Heeren (Lukas 13:35).
Ds. H. Bultema (1884-1952) was predikant in Amerika van de Christian Reformed Church te Pella en First Christian Reformed Church van Muskegon. 

Schrijver
Ds. H. Bultema (e.a.)

Titel
Het chiliasme in het licht van Schrift en historie

Uitgever
Stichting De Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2014

Aantal pagina's
115 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781291832310

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.