Comrie, Dr. Alexander-ABC des Geloofs (nieuw)

Artikelnummer: 9781471029905
Vorige Artikel 9 van 127 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)

Het ABC des Geloofs van Dr. Alexander Comrie (1706-1774), predikant te Woubrugge is een geschrift dat grote invloed heeft (gehad), o.a. op de grondleggers van de Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten (in Nederland). 
De eerste druk van het ABC des Geloofs verscheen in 1739. De inhoud bestaat uit preken die gereduceerd zijn tot enkele hoofdpunten. Hij behandelde de werkzaamheden van het geloof in de volgorde van de letters van het alfabet. Hij legde het erop toe om alleen het bevindelijke element te beschrijven. Daardoor bleef zijn werkje goedkoop. In zijn volgende publicatie schrijft hij: 'Ik vertrouw, dat het ABC des Geloofs de goedkeuring van velen weggedragen heeft.' De inhoud heeft tot doel, de overtuigden aan te moedigen niet te rusten op ervaringen, de eerstbeginnende gelovigen aan te moedigen Christus te zoeken tot hun Zaligmaker en de gelovigen te onderrichten met het beschrijven van de werkingen van Gods Geest, maar vooral Christus te verklaren in al Zijn Middelaarsheerlijkheid om alleen op Hem te rusten.
Uitgave volgens de oorspronkelijke uitgave van 1743.

Schrijver
Dr. Alexander Comrie

Titel
ABC des Geloofs

Uitgever
Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2012

Aantal pagina's
219 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781471029905

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.