Bunyan, John-De Christenreis (nieuw)

Artikelnummer: 9789087181208
Vorige Artikel 64 van 331 Volgende
€ 26,95 (inclusief btw)

De Christenreis van John Bunyan is een van de belangrijkste werken uit de wereldliteratuur.
Er zijn ook talloze vertalingen en bewerkingen van in het Nederlands. Deze nieuwe vertaling wil zoveel mogelijk recht doen aan de letterlijke tekst van Bunyan met al zijn eigenaardigheden. Tegelijk is gezocht naar Nederlandse tekst die goed leesbaar is voor lezers van deze tijd. Bovendien gaat het hier om de volledige vertaling van de definitieve tekst van De Christenreis, inclusief de lange gedichten aan het begin en aan het einde. Ook zijn de kanttekeningen die Bunyan zelf in de kantlijn heeft aangebracht volledig opgenomen. 

Daarnaast heeft de vertaler talrijke kanttekeningen gemaakt. Zij bevatten toespelingen op Bijbelteksten die Bunyan zelf niet noemt, historische bijzonderheden, theologische verduidelijkingen en toelichting op spreekwoorden en gezegden. Bovendien zijn in dit boek alle oorspronkelijke illustraties bij De Christenreis te vinden.
De inleiding biedt een uitvoerige schets van het leven van Bunyan waarbij voortdurend verwezen wordt naar autobiografische elementen die in De Christenreis vele malen voorkomen.
Vertaald en ingeleid door dr. A. Baars.

Specificatie Omschrijving
Schrijver John Bunyan
Titel De Christenreis
Uitgever De Banier
Plaats van uitgave Apeldoorn
Jaar van uitgave 2018
Aantal pagina's 378 blz.
Bijzonderheden Gebonden, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9789087181208
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel