Huntington, William-Al de werken, deel 7 (nieuw)

Artikelnummer: 9781471020193
Vorige Artikel 26 van 127 Volgende
€ 16,50 (inclusief btw)

De vreugde van het geloof in de schaduw van de dood, deel 7 van Al de werken van William Huntington bevat de volgende brieven:
26 brieven Over geestelijke onderwerpen door diverse mensen.
38 Geloofsbrieven over bevindelijke onderwerpen gericht aan en beantwoord door Huntington. 
40 brieven door Jenkin Jenkins en beantwoord door Huntington.
1 Brief aan Mr. Davidson over Roofgoed gehaald uit de Staatsgevangenis te Londen.
Deze bundel bestaat uit 3 delen die elk een uitgebreide correspondentie biedt van en aan Huntington. Het eerste deel is de briefwisseling met Elizabeth Blaker, dochter van William Blaker uit Bolney. Elizabeth beschrijft de toestand van haar stervende vader en Huntington beantwoordt met woorden vol troost.
Het tweede deel is de briefwisseling met Elisabeth Hooper. Huntington noemt haar 'Noctua Aurita, de zingende nachtegaal' en schrijft in opgewekte stijl tot haar. Gods Geest onderwijst haar Zelf en Hij wordt in haar een Onderpand van de toekomende Erfenis van de heiligen in het licht.
Het derde deel geeft een overzicht van de vragen die Elizabeth Morton stelt en de antwoorden van Huntington. Elizabeth is van protestantse afkomst, die tengevolge van een verblijf buitenslands overtuigd rooms was geworden. Uit nieuwsgierigheid ging zij, toen zij weer in Engeland was teruggekeerd, Huntington beluisteren. Hij liet een diepe indruk bij haar na, zodat zij besloot hem brieven te schrijven.

Schrijver
William Huntington

Titel
De vreugde van het geloof in de schaduw van de dood-Al de werken deel 7

Uitgever
De Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2012

Aantal pagina's
330 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781471020193

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.