Huntington, William-Al de werken, deel 8 (nieuw)

Artikelnummer: 9781471020346
Vorige Artikel 25 van 128 Volgende
€ 15,00 (inclusief 9% btw)

Levende getuigen in briefwisseling met Huntington, deel 8 van Al de werken van William Huntington bevat de volgende brieven:
1. De vreugde van het geloof in de schaduw des doods. Uitgelegd in 5 brieven.
2. De Briefwisseling tussen Noctua Aurita en Philomela in het Koningsdal. Inleiding en 42 brieven over geestelijk leven van Elisabeth Hooper.
3. Krachtdadige bekering en overbrenging uit het Rooms geloof, van Elisabeth Morton. Medegedeeld in 25 brieven tussen W. Huntington en E. Morton.
Deze bundel bestaat uit meer dan 100 brieven waarvan 40 aan predikant Jenkin Jenkins en verder aan allerlei personen. Ook zijn een aantal brieven opgenomen die aan Huntington gericht zijn. In een brief aan Davidson beschrijft Hutington geestelijke lering uit:‘Roofgoed gehaald uit de Staatsgevangenis te Londen. Een groot aantal brieven in deze bundel laat zien, dat Huntington, - zegt Wright, - zonder twijfel de grootste schrijver van religieuze brieven is, die Engeland ooit heeft bezeten. En hij kan op dit terrein de vergelijking met de groten uit de Engelse litteratuur doorstaan, al stond hij bij hen achter in ontwikkeling. “Over het geheel genomen - zegt Ds. J. C. Philpot - geven zijn brieven het wezenlijke van de levende godzaligheid weer, en daar zijn brieven kersvers zijn, dat wil zeggen, onmiddellijke neerslag vormen van zijn verschillende stemmingen, hebben ze een losheid en warmte, natuurlijkheid en kracht, waardoor ze een diepe indruk maken op iemands consciëntie.”

Specificatie Omschrijving
Schrijver William Huntington
Titel Levende getuigen in briefwisseling met Huntington-Al de werken deel 8
Uitgever De Gihonbron
Plaats van uitgave Middelburg
Jaar van uitgave 2012
Aantal pagina's 339 blz.
Bijzonderheden Paperback, boek is nieuw.
ISBN of EAN 9781471020346
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel