Huntington, William-Al de werken, deel 8 (nieuw)

Artikelnummer: 9781471020346
Vorige Artikel 27 van 127 Volgende
€ 16,50 (inclusief btw)

Levende getuigen in briefwisseling met Huntington, deel 8 van Al de werken van William Huntington bevat de volgende brieven:
1. De vreugde van het geloof in de schaduw des doods. Uitgelegd in 5 brieven.
2. De Briefwisseling tussen Noctua Aurita en Philomela in het Koningsdal. Inleiding en 42 brieven over geestelijk leven van Elisabeth Hooper.
3. Krachtdadige bekering en overbrenging uit het Rooms geloof, van Elisabeth Morton. Medegedeeld in 25 brieven tussen W. Huntington en E. Morton.
Deze bundel bestaat uit meer dan 100 brieven waarvan 40 aan predikant Jenkin Jenkins en verder aan allerlei personen. Ook zijn een aantal brieven opgenomen die aan Huntington gericht zijn. In een brief aan Davidson beschrijft Hutington geestelijke lering uit:‘Roofgoed gehaald uit de Staatsgevangenis te Londen. Een groot aantal brieven in deze bundel laat zien, dat Huntington, - zegt Wright, - zonder twijfel de grootste schrijver van religieuze brieven is, die Engeland ooit heeft bezeten. En hij kan op dit terrein de vergelijking met de groten uit de Engelse litteratuur doorstaan, al stond hij bij hen achter in ontwikkeling. “Over het geheel genomen - zegt Ds. J. C. Philpot - geven zijn brieven het wezenlijke van de levende godzaligheid weer, en daar zijn brieven kersvers zijn, dat wil zeggen, onmiddellijke neerslag vormen van zijn verschillende stemmingen, hebben ze een losheid en warmte, natuurlijkheid en kracht, waardoor ze een diepe indruk maken op iemands consciëntie.”

Schrijver
William Huntington

Titel
Levende getuigen in briefwisseling met Huntington-Al de werken deel 8

Uitgever
De Gihonbron

Plaats van uitgave
Middelburg

Jaar van uitgave
2012

Aantal pagina's
339 blz.

Bijzonderheden
Paperback, boek is nieuw.

ISBN of EAN
9781471020346

© 2010 - 2023 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

U ontvangt een bericht in uw mailbox om de inschrijving te bevestigen. De kortingscode geldt voor alle tweedehands boeken.