Ouweneel, Dr. Willem J.-Operatie Supermens

Artikelnummer: 9060641426
Vorige Artikel 389 van 589 Volgende
€ 5,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Operatie Supermens van Willem J. Ouweneel gaat over het vraagstuk of de evolutie van de mens.
Overal in de biologische en medische wereld gaan stemmen op, die krachtig, soms gejaagd en alarmerend, aandringen op een nieuwe ethiek, die het 'verouderde keurslijf´ van het Christendom zal ontspannen of vervangen. Daardoor zou men zelf revolutionair in kunnen grijpen in het fenomeen MENS en hem zelfs gericht kunnen voorthelpen op zijn 'glorieuze' evolutieweg omhoog... 
De bioloog dr. Ouweneel bestrijdt dat dit uitweg is. Hij schildert eerst de technische mogelijkheden om supermensen te kweken en stelt dan de vraag: wat zijn de morele consequenties van een streven naar zo'n kunstmatige evolutie (die veel actueler is dan men vaak denkt? Zijn daar maatschappelijke revoluties voor nodig? Wat is de Bijbelse verhouding van de Christen temidden van zulke morele en sociale verschuivingen? Trouwens, ís de mens wel 'evolueerbaar' naar een essentiaal hoer bestaandniveau? In hoeverre bepaalt de evolutieleer de houding van de huidige mensheid tegenover de wereldproblemen en haar koers naar de supermens? Hoe zal hij verschijnen en hoe zal het met hem aflopen? 
De hoop van de Christen is niet gericht op de supermens die het product zal zijn gerichte biologische culturele of sociale 'evolutie', maar op de Man Gods die bij zijn terugkomst uit de hemel een keer zal brengen in de menselijke 'evolutie': de teruggang in de ontwikkeling die eindigt in de ondergang.

Specificatie Omschrijving
Schrijver Dr. Willem J. Ouweneel
Titel Operatie Supermens-Een Bijbels-biologische blik op de toekomst
Uitgever Buijten & Schipperheij/De Vuurbaak
Plaats van uitgave Amsterdam/Groningen
Jaar van uitgave 1978
Aantal pagina's 272 blz.
Bijzonderheden Paperback, in goede staat.
ISBN of EAN 9060641426
© 2010 - 2021 Boekenstek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel